NLS Springlevend

De instrumenten zijn gepoetst, het koper en houtwerk klinkt weer! Muziekvereniging Na Lang Streven heeft er weer zin in. Er mag weer muziek gemaakt worden en dat willen we laten horen. Op 13 november speelt NLS in de Kerk op de Heul.

Na een roerige periode, waarin we minder muziek hebben kunnen maken, is Na Lang Steven weer helemaal terug. Het was best even spannend om na een lange periode weer voor het orkest te staan. De muzikanten hadden veel minder gespeeld en het is dan best even uitdagend om weer de chemie in de groep te krijgen. Na de zomervakantie hebben we de draad weer helemaal op kunnen pakken. De conditie van muzikanten is weer op pijl en het samenspel is weer zoals het hoort te zijn. Aldus Arnold Zwijgers de dirigent van Muziekvereniging Na Lang Streven uit ’s-Gravendeel.

De muziekvereniging is op dit moment één van de grootste muziekverenigingen van de gemeente Hoeksche Waard en heeft de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg getimmerd. Onder leiding van Arnold Zwijgers is het orkest in omvang en kwaliteit gegroeid. Van een dorpsfanfare naar een volwaardig orkest.

Voorzitter Arie Mol is trots op de jeugd die actief is in de vereniging. Vanaf basisschoolleeftijd worden de kinderen meegenomen in het bespelen van een instrument. NLS heeft over de jaren hard gewerkt aan een lesmethode waarbij al vanaf de eerste noten in groepen gewerkt wordt, zodat plezieren samenspel vanaf het begin al de basis vormen binnen onze vereniging. Muziek moet ook vooral leuk zijn aldus Arie.

Op 13 november willen we weer van ons laten horen. Aangezien wij onze toeschouwers 2 jaar hebben moeten missen hebben we samen met Stichting Vrienden Kerk Op de Heul het mogelijk gemaakt dat we een concert organiseren waarvoor we geen entree hoeven te vragen. In 1,5 uur tijd neemt NLS de toeschouwers mee langs film- en musicalmuziek, prachtige fanfare arrangementen en wat vrolijke noten om het springlevende karakter van de vereniging extra te benadrukken.

Het concert zal plaats vinden in de Kerk op de Heul in het centrum van ‘s-Gravendeel. Stichting Vrienden Kerk op de Heul organiseert culturele activiteiten in het markante gebouw en wil bijdragen aan het onderhoud en behoud van het gebouw voor de inwoners van ’s-Gravendeel.

Heeft u ook zin gekregen om te komen genieten van een vertrouwd concert! Op 13 november gaan de deuren om 19:00 open, waarna we om 19:30u aanvangen. De toegang is gratis, maar reservering vooraf is verplicht. Vanwege de huidige maatregelen zullen we de toeschouwers worden gecontroleerd op een valide CoronaCheck.

Kaarten zijn te reserveren via: 

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-concert-nls-191268748977